Relaxa.md
Vezi coşul.

Ulei eteric de Palmarosa

Palmarosa este o plantă erbacee originară în India, cu flori asemănătoare mușcatei. Uleiului esențial este bogat în geraniol.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi din părţile aeriene ale plantei (Cymbopogon marinii)

Zona geografică de provenienţă: Nepal/India

Uleiul miroase proaspăt şi dulce cu o uşoară notă de geranium. Acest ulei esenţial, foarte delicat, are o aromă seducătoare şi măreşte compasiunea, relaxarea şi vitalitatea. Un ulei excelent pentru îngrijirea pielii şi ca ulei de baie. O esenţa capabilă să amelioreze durerile musculare şi să îngrijească pielea, dar şi să exercite un efect calmant asupra spiritului. Are proprietăți antibacteriene și antifungice de excepție fiind util în deodorante sau preparate pentru îngrijirea pielii cu probleme, a scalpului și a picioarelor. Este apreciat și pentru efectul de stimulare a circulației periferice și de drenare limfatică.

Uleiul esenţial de palmarosa este antiseptic, ajută în eliminarea stresului şi în îmbunătățirea digestiei, prin masaj abdominal. Aroma este florală, cu o nuanță de trandafir. Este un ingredient ideal în parfumuri de realizat acasă şi în alte cosmetice. Folosit în creme, are efect anti-acnee. Este considerat non-toxic şi non-iritant.

Aromă: fină, delicată, atrăgătoare, matinală, picantă, dulce, florală, cu note ale aromei de trandafir.

Mod de întrebuinţare:

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat în compoziţii cosmetice 0,5-2%
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, loțiuni, lapte de corp, balsamuri și unguente
  • ca ingredient în deodorante, cremă de picioare
  • inclus în geluri, creme, uleiuri sau loțiuni pentru masaj facial și corporal
  • amestecat cu un ulei vegetal, pentru masaj aromaterapeutic pe abdomen sau la baza coloanei vertebrale
  • ca ingredient în șampoane, balsamuri, măști și frecții capilare
  • difuzat în aer pentru aromaterapie
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide (vezi articol tematic)
Greutate: 15 g
Preţ: 60lei

Asistenţă clienţi

Utilizarea site-ului